مطالعات ثانویه و مقالات مروری 2
خوب در قسمت اول این بحث مطالعات اولیه و ثانویه را معرفی کردیم . بعد از آن هم به نریتیو ریویو پرداختیم. اما ادامه مطلب...
در ادامه بحث به مقالات مروری نظام مند یا systematic review و متا آنالیز می پردازیم.* پس از این که سوال تحقیق مطالعه مشخص شد تلاش و ادعای نویسنده در مطالعات مرور نظام مند این است که تمام گزارشات علمی که پیرامون سوال تحقیق نگاشته شده اند و دارای حداقل شایستگی برای مرور شدن را دارا هستند به شیوه ای نظام مند بررسی و گزارش کند.
خوب قبل از ادامه کمی در باره عباراتی که(با بولد کردن) بیشتر بر آنها تاکیدکردیم صحبت کنیم.
بررسی تمام گزارشات علمی:
در مطالعات مروری هر چه طیف وسیع تری از گزارشات را بررسی کنیم مطالعه قوی تری خواهیم داشت. این گزارشات علمی می توانند شامل مقالات ، رساله ها،پایان نامه ها و در صورت دسترسی متون خاکستری (gray papers) باشد. {سر فرصت درباره متون خاکستری بیشتر صحبت خواهیم کرد} . بی شک در اکثر موارد دسترسی به همه ی این گزارشات امکان پذیر نیست .مثلا وقتی پژوهشگران اسپانیایی نمی دانند مقالاتی که به این زبان نوشته شوند بررسی نخواهند شد! در این موارد فقط می توانیم ادعا کنیم که ما همه مقالات که فلان ویژگی ها را داشته اند -مثلا فارسی و انگلیسی بوده اند- بررسی کرده ایم .
تعیین سوال تحقیق :
می دانیم هدف انجام هر مطالعه حل یک مساله یا پاسخ به یک سوال است که به آن سوال تحقیق می گویند. طبیعی است این مطالعات هم سوال تحقیق داشته باشند. در بخش بعد(بخش 3) بیشتر در این باره بثح خواهیم کرد.
احراز حداقل شایستگی:
یکی از مهم ترین ویژگی مقالات مرور نظام مند و متاآنالیز این است که فقط نتیجه آن دسته از گزارشات علمی را در مقاله خود ارایه می کند که طبق اصول علمی از حداقلی از صلاحیت (eligibility) برخوردار باشند.
بررسی نظام مند مقالات :
خوب همانطور که از نام این دسته مقالات بر می آید باید نظام و سامان خاصی در تدوین آنها وجود داشته باشد. اما اینکه این روش نظام مند چیست را در بخش ها بعدی مفصل بحث خواهیم کرد.
:-)
پ.ن. واقعا مشغله زیادی دارم و به روز کردن وبلاگ نمیتونه اولویتم باشه. به کمک هاتون نیاز دارم. اگه علاقه و توانایی به روز نگه داشتن وبلاگ رو دارید ازطریق سربرگ ارتباط با من بهم اطلاع بدید. اگر هم تلگرام دارید این نام کاربری من تو تلگرام هستش :
* لازم به ذکر است که در مدیکوس همانگونه که رسالت مان ایجاب می کند فقط به مطالعاتی که در حوزه علوم پزشکی کاربردی هستند خواهیم پرداخت و در این دوره به انواع مقالات مروری رایج در سایر رشته ها پرداخته نخواهد شد.