مدیکوس

یا دانشمند باشید، یا دانشجو

مدیکوس

یا دانشمند باشید، یا دانشجو

نشانه ایلعازر(Lazarus sign)

چهارشنبه, ۹ تیر ۱۳۹۵، ۰۶:۰۹ ب.ظ

نشانه ایلعازر (Lazarus sign)

            ایلعازر یا لازاروس به عقیده مسیحیان یکی از پیروان حضرت مسیح بود که چند روز پس از مرگ به دست ایشان و به اذن خدا زنده شد. در قرآن کریم هم به زنده شدن مردگان به دست حضرت عیسی اشاره شده است. (مائده-۱۱۰)

 مرگ مغزی عبارت است از از بین رفتن کامل و غیر قابل بازگشت عملکرد مغز. در این شرایط هیچ یک از اعمالی که توسط مغز کنترل می شوند وجود نخواهند داشت. البته رفلکس های نخاعی که عموما بسیار هم ساده اند ممکن است از این امر  مستثنی باشند.

          نشانه لازاروس هم یک رفلکس نخاعی است که البته خیلی هم شکل ساده ای ندارد. این رفلکس به علت ظاهر پیچیده  خود ممکن است  رمز آلود جلوه کند و باعث وحشت کارکنان بخش مراقبت های ویژه یا همراهان فرد مرگ مغزی می شود. در این حالت فردی که دچار مرگ مغزی شده است به آهستگی بازوان خود را بالا آورده و سپس آرنج های خود را فلکس می کند و به صورت متقاطع روی سینه خود قرار می دهد. درست شبیه اجساد مومیایی شده. ماجرا زمانی ترسناک تر می شود که بگوییم این رفلکس ممکن است دقایقی پس از مرگ فیزیولوژیک هم اتفاق بیافتد.

        نشانه لازاروس ممکن است طی تست آپنه و یا پس از جدا کردن فرد مرگ مغزی از دستگاه ونتیلاتور اتفاق بیافتد. راهکار های دیگری هم برای تحریک این نشانه وجود دارد. البته برخی ، رفلکس های حاصل از این روش ها را نشانه لازاروس به حساب نمی آورند . چرا که به عقیده آنها نشانه لازاروس نتیجه تخلیه الکتریکی نورون هایی است که دچار هیپوکسی شده اند در حالی که این روش ها ایجاد هایپوکسی نمی کنند.

       همان طور که اشاره شد این یک رفلکس نخاعی است. فقط همین. در فیلم شماره 1 شما یک نمونه ساده تر این رفلکس را خواهید دید. انواع پیچیده تر این رفلکس نیز وجود دارند که حرکات با سرعت کمتر انجام می شوند و دامنه حرکت بیشتری دارند و در نهایت فرد دست های خود را همانطور که گفته شد به صورت متقاطع روی سینه خود قرار می دهد. فیلم شماره 2 و فیلم شماره 3 در برخی اشکال این رفلکس ممکن است گردن خود را به خم کند و یا حتی بالاتنه خود را به جلو خم کند.

 کانال تلگرامی مدیکوس را دنبال کنید + دانلود ویدئو ها با حجم کمتر


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی